خدمات حقوقیمقالات حقوقی

شکسستن یا محو کردن پلمپ

شکسستن یا محو کردن پلمپ-در این نوشتار سید سجاد میرکاظمی وکیل پایه یک دادگستری و متخصص امور کیفری و سپیده آل علی وکیل به تبیین مفهم پلمپ و همچنین از بین بردن پلمپ به بحث و بررسی میپردازد.

فک شکسستن یا محو کردن پلمپ

پلمپ چیست؟

وکيل برسی شکستن يا محو کردن پلمپ اذعان میدارد که در واقع پلمپ به معنای بستن و مهر وموم کردن است. درواقع اگر یک واحد صنفی یا یک خانه یا یک رستوران یک اقدام غیر قانونی انجام دهد مراجع قضایی آن را پلمپ کرده وآن را می‌بندد و هیچکس حق ورود و خروج به آن مکان پلمپ شده را نداردتا زمانی که فک پلمپ توسط مرجع قضایی انجام شود. علاوه بر دادگاه و مقام قضایی اشخاص و سازمان های دیگر مانند شهرداری، اتحادیه صنفی ونیروی انتظامی میتوانند در صورت بروز اقدامات غیر قانونی نسبت به پلمپ کردن مغازه، خانه ویا اداره اقدام و مانع فعالیت انها شود. معنای فک پلمپ باتوجه به متن بالا با انجام اقدامات غیر قانونی ممکن است یک واحد صنفی پلمپ شود مدت زمان پلمپ واحد صنفی درحکم قضایی صادر شده تعیین می‌گردد.

دلایل پلمپ واحدهای صنفی

از جمله دلایل پلمپ واحدهای صنفی میتوان به موارد زیر اشاره کرد در صورتی که یک واحد صنفی به شغلی مشغول شود که برای چیزی غير از آن پروانه کسب کرده باشد. واحدهای صنفی باید به اتحادیه مربوطه خود حق عضویت بپردازندکه یکی از دلایل پلمپ نیز عدم پرداخت حق عضویت به اتحادیه مربوطه اش است تمام اتحادیه های اصناف برای شاغلان در صنف خود قوانینی تعیین می‌نماید که اگرفرد صنفی در واحد صنفی خودقوانین ابلاغيه اتحاديه مربوطه را رعایت نکند موجب پلمپ مغازه میشود. قانون نظام صنفی تکالیفی مقرر میکند که واحدهای صنفی موظف به انجام‌ آنها هستند و در صورت عدم رعایت این تکالیف امکان پلمپ مغازه به وجود میاد شرایط تحقق جرم فک پلمپ در اصطلاح جرم فک پلمپ غیر قانونی است واین جرم‌ عبارت است از اینکه شخصی بدون داشتن مجوز قانونی، اقدام به شکستن پلمپ قانونی نماید وبه دستورات قانونگذار اعتنایی نکند.

فک پلمپ چیست و چه مجازاتی دارد؟ جریمه نقدی فک پلمپ

مجازات فک پلمپ: احتمالا برای شما هم است. که با مکانی مواجه گردید که پلمپ باشد. اصولا پلمپ محل‌های گوناگون به حکم مقامات رسمی صورت می‌گیرد و از دلایل بسیار واضحی برخوردار است که در اغلب موارد در اثر قانون شکنی واحدهای صنفی رخ می‌دهد.

از طریق روش‌های حقوقی هم می‌توان مجدد این اماکن را بازگشایی کرد. ولی متاسفانه در بعضی از موارد که مالک واحد صنفی به شکستن پلمپ اقدام می‌کند.

همین امر موجب می‌گردد تا شخص مرتکب جرم شود. و در قانون مجازات اسلامی مجازات باز کردن پلمپ هم

به این خاطر که با دلایل اصلی عملیات پلمپ آشنا گردید می‌توان به ماده ۱ آیین نامه اجرایی ماده ۲۸ قانون نظام صنفی اشاره داشت.

در ماده مذکور در ارتباط با واحدهای صنفی که پلمپ می‌گردند: «واحد صنفی تنها در موارد زیر به صورت موقت از یک هفته تا شش ماه تعطیل می‌شود:

1- اشتغال به شغل یا مشاغل دیگر در محل کسب غیر از آنچه در پروانه کسب قید گردیده یا کمیسیون نظارت آن را مجاز است.

2- تعطیل محل کسب بدون دلیل موجه بمدت پانزده روز برای آن دسته از صنوفی که به تشخیص هیات عالی نظارت موجب عسر و حرج برای مصرف کننده می‌شود.

تبصره : تشخیص موجه بودن دلیل با مجمع امور صنفی خواهد بود.»

عدم پرداخت حق عضویت به اتحادیه بر حسب قوانینی می‌باشد که در آیین نامه مصوب کمیسیون نظارت مشخص است.

مجازات قانونی ماده 523 تعزیرات

ماده ۵۴۳ قانون مجازات اسلامی به صراحت بیان میدارد که هرگاه محل‌ یا چیزی بر حسب امر مقامات صالح رسمی مهر یا پلمپ شده باشد وکسی عالما و عمداآن را بشکند يا محو کند و یا به عملی مرتکب شود که در حکم محو یا مجازات شکستن پلمپ تلقی شود مرتکب به حبس از۳ ماه تا ۲ سال محکوم خواهد شد در صورتی که مستحفظ آن مرتکب شده باشدبه حبس از ۱ ماه تا ۲ سال محکوم خواهد شد واگر ارتکاب به واسطه اهمال مستحفظ واقع گرددمجازات مستحفظ یک تا شش ماه یا حداکثر ۷۴ ضربه شلاق خواهد بود. هزینه فک پلمپ براساس ماده ۸۱ قانون نظام صنفی از متصدیان واحدهای صنفی مختلف مبلغی تحت عنوان هزینه بازرسی جهت فک پلمپ صنفی اخذ میکند. برای رفع پلمپ واحد صنفی چه باید کرد اگر واحد صنفی پلمپ شود صاحب آن صنف پلمپ شده برای فک پلمپ یا جلوگیری از پلمپ واحد صنفی اش باید مدارک را تهیه وبه اتحادیه صنف مربوطه ارائه دهد علاوه بر مدارک باید یک تقاضا نامه برای رفع پلمپ یا جلوگیری از پملپ نیز به اتاق اصناف تحویل دهد. پس شخص متقاضی یا وکیل واحد صنفی با مراجعه به واحد صنفی باید اقدام به تشکیل پرونده نمایدوگواهی ماده ۱۸۶ ق. م.م و… را نیز تحویل دهد باتوجه به‌این که جرم محو کردن پلمپ یک مبحث تخصصی است برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب و سریع شما میتوانید با مشورت یک وکیل متخصص در این زمینه مشورت بگیرید.

در مورد وکیل اصناف بیشتر بدانید.

شکسستن یا محو کردن پلمپ سید سجاد میرکاظمی وکیل پایه یک دادگستری و متخصص امور کیفری و سپیده آل علی وکیل

Rate this post

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس مستقیم(کلیک کنید)