وکیل تحصیل مال از طریق نامشروع
وکیل تحصیل مال از طریق نامشروع
مال تحصیل شده مشروع ولی طریق تحصیل آن نامشروع است .
وکیل درجه ۱ تهران : سید سجاد میرکاظمی – متخصص جرایم اقتصادی ملکی خانواده ۰۹۱۲۲۲۷۴۹۸۳
وکیل تحصیل مال از طریق نامشروع:وکیل تحصیل مال از طریق نامشروع -شخصی است مسلط به قوانین و مقررات حوزه جرایم اقتصادی و قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس کلاهبرداری
سوال فنی اینجاست که سنجه و معیار نامشروع بودن تحصیل مال چیست؟
اگر روش تحصیل مال مشروع باشد رفتار ارتکابی جرم نیست ؟یا چنانچه مال نامشروع به روش قانونی تحصیل شود فاقد وصف مجرمانه خواهد بود ؟
در نظام حقوقی کشور ما از دو اصطلاح تحصیل مال نامشروع مال (موضوع مقرر در ماده ۲ قانون تشدید)استفاده میشود آیا این دو از یکدیگر متفاوتند ؟
برای پاسخ به پرسش ها باید درک درستی از نامشروع داشته باشیم .
مفهوم نامشروع
مفهوم نامشروع هم شامل مال میشود و هم ناظر بر طریق تحصیل آن است . البته باید توجه داشت که منظور از واژه ی ((نامشروع))در مال نامشروع یا طریق نامشروع نه به مفهوم شرعی بلکه به مفهوم خلاف قانون است.زیرا رجوع به شرع برای جرم انگاری تحصیل مالی که در قانون تحصیل مالی که در قانون تحصیل مالی که در قانون تحصیل آن مجرمانه تلقی نشده است ولی در شرع حرام شمرده شده است .
عدول از اصل قانونی بودن جرم و مجازات خواهد بود. البته ممکن است عمل خلاف قانون باشد ولی جرم نباشد .
نکته حایز اهمیت این است در مواردی خرید و فروش امتیاز بر هم زننده نظم عمومی است باید رفتار انتسابی را مجرمانه و موضوع حقوق کیفری دانست .
عنوان مجرمانه رفتار ارتکابی را شاکی خصوصی تعیین نمیکند و چنین وظیفه ای بر عهده وی نیست و این مقام قضایی است که باید رفتار انتسابی را با قانون تطبیق دهد.از این رو در بند ب ماده ۶۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۹۲ آمده است که شاکی خصوصی فقط موضوع شکایت نه عنوان مجرمانه را در شکواییه بیاورد.
برابر ماده ۱۰ قانون آیین دادرسی کیفری شاکی خصوصی کسی است که مستقیم از ارتکاب جرم زیان میبیند.و تعقیب کیفری مرتکب را درخواست کند.
جهت مشاوره حقوقی مهریه و خانواده کیفری اداری و… باشماره تلفن وکیل سید سجاد میرکاظمی ۰۹۱۲۲۲۷۴۹۸۳ تماس حاصل فرمایید.