خروج از کشور زوجه
بند ۳ماده ۱۸قانون گذرنامه
۱- *زوجه برای خروج از کشور نیاز به اجازه ی کتبی زدج دارد*
۲- *زوجه در ضمن عقد نکاح شرط نماید که زوجه، حق خروج از کشور را داشته باشد و یااینکه پس از عقد نکاح، بصورت جداگانه، طی یک وکالتنامه ای بصورت بلاعزل، با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی، اجازه خروج از کشور را از همسر خود اخذ کرده باشد تا برای هر بار خروج از کشور، نیازمند اخذ اجازه مجدد زوج نباشند…. صرف درج حق خروج از کشور زوجه در عقدنامه، مورد قبول اداره گذرنامه نخواهد بود و حتماً لازم است که طی یک وکالتنامه بلاعزل در یکی از دفاتر اسناد رسمی، این حق توسط زوج به زوجه داده شود. قابل ذکر است که با داشتن این وکالتنامه زوجه میتواند به اداره گذرنامه مراجعه و قسمت مربوط به اجازه همسر را نیز تکمیل نماید و حتما لازم است که وکالت اعطایی مرد به همسرش، بصورت بلاعزل باشد تا بعدا زوج نتواند از آن به بهانه پشیمانی، منصرف گردد یا ممنوع الخروج نماید* .
۳- *از طریق اجرا گذاشتن مهریه*
۴- *قبلا اذن خروج اخذ کرده ، عزمت به نزد پدر ومادر خود و درخواست طلاق در کشور متبوع*
بند ٣ ماده ١٨ قانون گذرنامه
“زنان شوهردار ولو کمتر از ۱۸ سال تمام با موافقت کتبی شوهر و در موارد اضطراری اجازه دادستان شهرستان محل درخواست گذرنامه که مکلف است نظر خود را اعم از قبول درخواست یا رد آن حداکثر ظرف سه روز اعلام دارد کافی است. زنانی که با شوهر خود مقیم خارج هستند و زنانی که شوهر خارجی اختیار کرده و به تابعیت ایرانی باقی ماندهاند از شرط این بند مستثنی میباشند. ”
زوجه در ضمن عقد نکاح شرط نماید که زوجه، حق خروج از کشور را داشته باشد و یا اینکه پس از عقد نکاح، بصورت جداگانه، طی یک وکالتنامه ای بصورت بلاعزل، با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی، اجازه خروج از کشور را از همسر خود اخذ کرده باشد تا برای هر بار خروج از کشور، نیازمند اخذ اجازه مجدد زوج نباشند…. صرف درج حق خروج از کشور زوجه در عقدنامه، مورد قبول اداره گذرنامه نخواهد بود و حتماً لازم است که طی یک وکالتنامه بلاعزل در یکی از دفاتر اسناد رسمی، این حق توسط زوج به زوجه داده شود. قابل ذکر است که با داشتن این وکالتنامه زوجه میتواند به اداره گذرنامه مراجعه و قسمت مربوط به اجازه همسر را نیز تکمیل نماید و حتما لازم است که وکالت اعطایی مرد به همسرش، بصورت بلاعزل باشد تا بعدا زوج نتواند از آن به بهانه پشیمانی، منصرف گردد یا ممنوع الخروج نماید.
ماده ١٩ قانون گذرنامه“در صورتی که موانع صدور گذرنامه بعد از صدور آن حادث شود یا کسانی که به موجب ماده ۱۸ صدور گذرنامه موکول به اجازه آنان است از اجازه خود عدول کنند از خروج دارنده گذرنامه جلوگیری و گذرنامه تا رفع مانع ضبط خواهد شد.” ناگفته نماند که بعضی از دفاتر اسناد رسمی با استناد به اینکه مدت اعتبار هر گذرنامه ۵ سال است، از تنظیم وکالتنامه بلاعزل مرد به همسر خود جهت خروج از کشور، بدون محدودیت زمانی خودداری نموده و می گویند اجازه شوهر بعد از پنج سال مجدد باید اخذ گردد اما اگر وکالتنامه بلاعزل دارای محدودیت زمانی نباشد، مرتبا قابل استفاده بوده و نیازمند اخذ مجدد اجازه نمی باشد.
حتی در صورت اخذ حق خروج از کشور طی شرط ضمن عقد ازدواج، حتما طی یک وکالتنامه بلاعزل جداگانه نیز، این حق از مرد اخذ گردد.

دیدگاهی بنویسید