درخواست طلاق از سوی زوجه
درخواست طلاق از سوی زوجه
+++در این نوشتار میخواهیم پیرامون درخواست طلاق از سوی زن و وکیل متخصص در این حوزه صحبت کنیم .گروه وکلای آنی وکیل متشکل از وکلای مسلط و متبحر
++++ سید سجاد میرکاظمی ۰۹۱۲۲۲۷۴۹۸۳ وکیل پایه یک دادگستری متخصص حوزه خانواده-درخواست طلاق از سوی زوجه+۴+۴۶۵۶۵
+++++در این مقاله میخواهیم راجب درخواست طلاق از طرف زن و مراحل ، مدارک و مهریه صحبت کنیم و بگوییم طلاق زن باکره و باردار به چه صورت است.درخواست طلاق از سوی زوجه
+++++++++حق طلاق برای مرد است و در دستگاه قضایی ما درخواست طلاق از طرف زن و به موفقیت رسیدن آن سختی و دشواری خاص خود را دارد و می توان گفت که بی شک و بدون تردید به وکیل خانواده در این موضوع نیاز است. وقتی که درخواست طلاق از طرف زن داده می شود باید دلایل موجه برای این کار داشته باشد و این دلایل را اثبات نیز بکند که اثبات این دلایل سختی های خودش را دارد و حضور وکیل نیاز مبرم است. و از طرف دیگر وقتی طلاق توافقی باشد یا زن حق طلاق داشته باشد شرایط طلاق از طرف زن مانعی ندارد.
++++برای درخواست طلاق از طرف زن مراجعه به دفتر خدمات الکترونیکی قضائی و سپس مراجعه به مشاوران، سرانجام با وصول نظریه های صادره در شعبه ای مطرح میشود که پرونده در آنجا ارجاع شده است. اگر شوهر موافقت نکند دادگاه برحسب دلیل و مدرک و سند و مشکلات و مخاطراتی که برای زوجه توسط زوج به وجود آمده است میتواند با استفاده به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی با احراز شرایط ولو زوج هم مخالفت با طلاق را داشته باشد، حکم طلاق زوجه را صادر نماید.
مراحل طلاق از طرف زن
۱ – دوام زوجیت موجب عسر و حرج و مخاطرات جانی، مالی، حیثیتی و غیره برای زن داشته باشد، در اینصورت زن به استناد ماده ۱۱۴۶ ناظر به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی میتواند از محاکم مربوطه تقاضای طلاق را درخواست کند. بنابراین قانون حق طلاق را در صورت کراهت به شوهر و عسر و حرج و مخاطرات جانی و مالی و حیثیتی پس از اثبات آن به زوجه اعطاء نموده است که میتواند برحسب مورد به دادگاه خانواده مراجعه و حکم طلاق از طرف زن را پس از بررسی دریافت نماید.
۲ – شرط وکالت در طلاق، به این معنا است که مرد در مورد حق خود برای خود در طلاق دادن زن به خود زن وکالت می دهد تا او بتواند راسا خود را طلاق دهد.
۳ – در عقد نکاح شروط دوازده گانه ای وجود دارد که اگر شوهر این شروط را امضا کرده باشد در صورت رعایت نکردن هر یک از شروط مذکور، زن با استناد به آنان می تواند از دادگاه درخواست طلاق کند. شروط دوازده گانه عبارتست از:
+استنکاف مرد از نفقه یا عدم توانایی در دادن آن به مدت ۶ ماه .
+مبتلا بودن زوج به بیماری لاعلاج
+اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا الکل طوری که ادامه زندگی زناشویی را برای زن دشوار کند.
+جنون مرد زمانی که امکان فسخ ازدواج نباشد.
+اشتغال مرد به شغلی که باعث آبروریزی برای زن است.
+حبس زوج برای مدت پنج سال یا بیشتر
+شوهر زندگی زناشویی را به مدت ۶ ماه متوالی بدون عذر موجه ترک کرده باشد.
+محکوم شدن مرد به مجازات حدی و تعزیری
+مرد بعد از گذشت ۵ سال زندگی نتواند بچه دار شود.
+ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسرش.
+بد رفتاری شوهر.
+در صورت مفقودالاثر شدن زوج به مدت ۶ ماه پس از رجوع زوجه به دادگاه.
+++مدارک لازم درخواست طلاق از طرف زن
+++زنی که می خواهد درخواست طلاق بدهد باید از مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف زن آگاهی داشته باشد این مدارک شامل:
شناسنامه
کارت ملی
عقدنامه : باید اصل آن باشد و اگر اصل آن در دسترس نباشد رونوشت عقدنامه می بایست دریافت شود و تحویل داد.
نتیجه ی آزمایش مبنی بر این که زن باردار نمی باشد.
هر مدرک دیگری که می تواند در روند پرونده موثر واقع شود.
موارد گفته شده مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف زن می باشد.
++++دلایل طلاق گرفتن زن از شوهر خود
داشتن اعتیاد شوهر
ازدواج مجدد بدون اجازه گرفتن مرد
عدم پرداخت خرجی توسط مرد
ترک کرد زندگی توسط زوجه
عدم برقرار کردن رابطه با زوجه
عدم تهیه مسکن برای زندگی
خیانت کردن مرد در دوران زندگی
محکوم شدن به زندان برای ۵ سال
++++++++درخواست طلاق از طرف زن باکره
درخواست طلاق از طرف زن باکره احتیاجی به رضایت پدر ندارد و این جا کاملا برخلاف نکاح می باشد ولی خب نیازمند وجود دلایل قانع کننده و اثبات عسر و حرج مرد در دادگاه خانواده می باشد. نکته ای که این جا وجود دارد این است که زن باکره مهریه اش هنگام طلاق نصف می شود. اما درخواست طلاق از طرف زن باکره هیچ گونه منع قانونی و شرعی ندارد. باید توجه داشت که اگر زندگی زناشویی آغاز نشده باشد و زن باکره درخواست طلاق بدهد ، گرفتن حکم طلاق از دادگاه بسیار سخت می باشد.
سید سجاد میرکاظمی متخصص حوزه خانواده ۰۹۱۲۲۲۷۴۹۸۳