وکیل سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهران,مشاوره حقوقی سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهران
وکیل سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهران,مشاوره حقوقی سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهران
با سلام خدمت مخاطب گرامی
سید سجاد میرکاظمی هستم وکیل پایه یک دادگستری ۰۹۱۲۲۲۷۴۹۸۳-کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی،امروز میخواهیم در جهت تشریح جرم سرقت رایانه ای و وکیل دادگاه سرقت رایانه ای تهران-مشاوره حقوقی دادگاه جنایی تهران گام برداریم. .
وکیل سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهران-مشاوره حقوقی سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهران اذعان دارد:
ابتدا به ساکن سرقت به عنوان یکی از مهم ترین جرایم علیه اموال، در قانون مجازات اسلامی به ربودن مال متعلق به غیر تعریف شده است. پیشرفت و گسترش روزافزون فناوری اطلاعات و ارتباطات ، باعث شده که شیوه و ابزار ارتکاب این جرم نیز تغییر کند. قانونگذار نیز در پی این تحول سرقت از طریق رایانه را با عنوان سرقت رایانه ای جرمانگاری نموده است.
وکیل سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهران-مشاوره حقوقی سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهرانخاطر نشان مینماید سرقت که بسیار شاهد وقوع آن در جامعه هستیم، از انواع جرایم علیه اموال اشخاص میباشد. قانونگذار محترم (مجلس شورای اسلامی )در قانون مجازات اسلامی ۹۲ ، سرقت را به ربودن مال متعلق به غیر تعریف نموده و آن را دو بخش تعزیری و حدی تقسیم کرده است که مجازات هر یک از این دو نوع سرقت نیز متفاوت از دیگری میباشد پیشرفت روزافزون تکنولوژی ، باعث شده که شیوه وروش ابزارهای ارتکاب این جرم نیز تغییر کند و به جای اموالی که تاکنون جرم در مورد آنها اتفاق میافتاد، چیز دیگری جایگزین گردد.
وکیل سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهران-مشاوره حقوقی سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهرانخاطر نشان مینماید در واقع تغییر و تحول جوامع بشری موجب شده است که جرایم نیز از حالت ساده و ابتدایی خارج شده و به صورت پیچیده و مختلف و گسترده درآیند. از این رو قانونگذار با عنوان سرقت رایانه ای به صورت مستقل، سرقت از طریق رایانه را جرمانگاری نموده است. در این نوشتار به بررسی مفهوم سرقت رایانه ای و همچنین مجازات قانونی آن خواهیم پرداخت.
قانون جرایم رایانهای در سال ۱۳۸۸ برای تعیین مصادیق استفاده مجرمانه از سامانههای رایانهای و مخابراتی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
وکیل سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهران-مشاوره حقوقی سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهران :سرقت رایانه ای به چه معناست؟
قانونگذار در ماده ۷۴۰ قانون تعزیرات، سرقت رایانه ای را تعریف کرده است. طبق این ماده «هر کس به طور غیرمجاز دادههای متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین دادهها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد».
همان طور که ملاحظه میکنید، رفتار مجرمانه در سرقت رایانه ای هم ربودن است اما این ربودن به چه نحو اتفاق میافتد؟ ربودن در سرقت رایانه ای به دو روش ممکن است انجام شود؛ در یکی از این روشها پس از سرقت اطلاعات و محتوای متعلق به دیگری، دارندهی آنها از این اطلاعات و محتوا محروم میشود و دیگر نسخهای از آن در اختیارش باقی نمیماند. مانند آنکه سرقت از طریق کات کردن (cut) اتفاق بیفتد. در روش دیگر پس از سرقت همچنان یک نسخه از اطلاعات در اختیار صاحب آن باقی میماند که این روش با کپی کردن(copy) اتفاق میافتد. مانند آنکه شما رایانهی خود را برای تعمیر در اختیار کسی بگذارید و او بدون اجازهی شما از فایلهایتان کپی بگیرد. باید توجه داشت که اگر شخصی بدون اجازهی شما به رایانهتان دسترسی پیدا کند و از برخی اطلاعات موجود در آن عکس بگیرد، نمیتوان رفتار او را سرقت رایانه ای دانست، زیرا در این حالت او نه از اطلاعات و محتوای موجود در رایانهی شما کپی گرفته است و نه با کات کردنشان، آنها را از دسترس شما خارج کرده است. در این حالت میتوان گفت که او مرتکب جرم دسترسی غیرمجاز شده است که یکی دیگر از جرایم رایانهای میباشد و شرایط خاصی دارد.
نکتهای که باید مدنظر قرار گیرد آن است که در سرقت رایانهای با ربودن داده و اطلاعاتی روبرو هستیم که در سامانههای رایانهای و مخابراتی مانند لپتاپ و تلفن همراه و یا در ابزارهای حامل داده مانند اطلاعات موجود درون فلش و … وجود داشته است؛ بنابراین، اگر شخصی خودِ این ابزارها یعنی رایانه، فلش و … را سرقت کند؛ هرچند مرتکب سرقت شده است اما نمیتوان به آن سرقت رایانه ای گفت زیرا در سرقت رایانهای ربودن محتوای داخلی این سامانهها و ابزارها اهمیت دارد.
وکیل سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهران-مشاوره حقوقی سرقت رایانه ای منطقه ۵ پنج تهران بیان میدارد :در سرقت سنتی موضوع جرم مال است و باید آنچه ربوده میشود دارای ارزش اقتصادی داشته باشد اما در سرقت رایانهای چون قانونگذار بر این موضوع تأکید نکرده است، موضوع سرقت رایانهای میتواند داده، محتوا و اطلاعات دارای ارزش مالی یا غیرمالی باشد. یعنی اگر شخصی از سامانههای رایانهای متعلق به شخص دیگر اطلاعاتی را برباید که هیچ ارزش مالی ندارد(مانند عکسهای خانوادگی یا نوشتههای شخصی)، باز هم سرقت رایانه ای رخ داده است. همچنین، اینکه فرد رباینده چه انگیزهای را از سرقت این دادهها و اطلاعات دنبال میکند، اهمیت ندارد؛ بنابراین، اگر شخصی به صورت غیرمجاز وارد ایمیل شخص دیگر شود و فایل مربوط به نوشتههای او را از ایمیل او کپی کند تا صرفاً بتواند آنها را بخواند، مرتکب سرقت رایانهای شده است. در واقع با اینکه او هیچ انگیزهای ناشایستی ندارد اما این موضوع در وقوع جرم سرقت نقشی ندارد.
نکتهی دیگری که وجود دارد و باید مورد توجه قرار گیرد، تفاوت میان سرقت رایانهای با کلاهبرداری رایانهای است. کلاهبرداری رایانهای هم یک جرم رایانهای است اما متفاوت از سرقت رایانهای میباشد. در کلاهبرداری رایانهای شخص مرتکب درصدد آن است که از ابزارهای رایانهای استفاده کند تا وجه، مال یا امتیاز مالی به دست آورد. مانند آنکه شخصی با ورود غیرمجاز به سامانهی بانک مبلغی را از حساب یک شخص به حساب خود انتقال دهد. در حالی که در سرقت رایانهای محتوا و اطلاعات مربوط به یک شخص مورد سرقت قرار میگیرد.
سید سجاد میرکاظمی-۰۹۱۲۲۲۷۴۹۸۳ وکیل پایه یک دادگستری متخصص جرایم سایبری-کلاهبرداری های هرمی-یونیک فاینانس و..