مقالات حقوقی

حکم جلب

حکم جلب چگونه صادر میگردد ؟

حکم جلب در حقیقت همان قرار جلب میباشد و رای و تصمیمی است که از سوی دادگاه صادر میگردد در پرونده های حقوقی مثل چک یا مهریه و نفقه و در پرونده های کیفری مثل سرقت و کلاهبرداری حکم جلب صادر میگردد .

حکم جلب به دو صورت صادر میشود :
۱-قاضی پرونده برای این که شخص متهم را وادار به اجرای حکم کند حکم جلب وی را صادر می‌کند به شرط آن که حکم صادره قطعی شده باشد .
۲-در حالت دوم اتهام فرد مورد نظر هنوز اثبات نشده است ولی قاضی پرونده برای رسیدگی بیشتر دستور جلب متهم را صادر می‌کند و زمانی میباشد که متهم پس از احضاراو توسط قاضی در دادگاه حاضر نگردد .

حکم جلب
حکم جلب

حکم جلب به دو صورت عادی و سیار میباشد اگر شخص شاکی ادرسی از شخص متهم داشته باشد ان را در اختیار قاضی پرونده قرار میدهد که این حکم جلب صادر شده عادی میباشد که به یک کلانتری خاص ابلاغ میگردد .
حکم جلب سیار زمانی میباشد که از شخص متهم هیچ ادرس و نشانی وجود ندارد که در این صورت دادگاه حکم جلب سیار صادر میکند که در حکم جلب سیار به تمام کلانتری های حوزه قضایی صادر گردیده تا هر چه سریعتر متهم جلب شود .
حکم جلب در حقیقت یک مجازات نیست بلکه تحت فشار قراردادن متهم برای پرداخت ادای دین میباشد .
حکم جلب دارای مدت اعتبار معینی میباشد که اگر در مدت مقرر شده اعتبار ان به پایان برسد و متهم پیدا نگردد ان حکم جلب صادر شده فاقد اعتبار خواهد بود و باید دوباره تمدید شود .سید سجاد میرکاظمی

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس مستقیم(کلیک کنید)