خدمات حقوقیمقالات حقوقی

مطالبه دیه

مطالبه دیه

مطالبه دیه:وکیل مطالبه دیه گروه وکلای آنی وکیل سید سجاد میرکاظمی  اشاره دارد که دیه مالی است که به سبب جنایات بر نفس یا عضو به مجنی علیه یا به ولی یا اولیای دم او داده می­ شود. در قتل های خطایی، شبه عمد و جرح شبه عمد، دیه تعلق می­ گیرد.

وکیل متخصص کیفری اذعان دارد که قانون مجازات اسلامی در ماده 14، مجازات های اصلی را به چهار دسته تقسیم کرده است که یکی از آن چهار مجازات اصلی دیه است. اگر می خواهید بدانید که دیه چیست، دیه کامل انسان در سال 1402 چقدر است و شرایط مطالبه دیه به چه صورت است، تا پایان نوشتار همراه ما باشید.

مطالبه دیه
مطالبه دیه

تعریف قانونی دیه

قانونگذار در تعریف دیه در ماده 17 همان قانون اینگونه بیان کرده است که:
دیه اعم از مقدر (میزان آن در قانون  تعیین شده است) و غیر مقدر (میزان آن تعیین نشده است)، مالی است که در شرع مقدس برای ایراد جنایت غیر عمدی بر نفس (جان)، اعضا و منافع و یا جنایات عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد به موجب قانون مقرر می شود.

با توجه به متن قانون، دیه زمانی قابل مطالبه است که جنایت یا غیرعمد باشد (مانند تصادفات رانندگی منتهی به فوت یا جرح  و یا ایراد جنایت در زمانی که با قصد و نیت نباشد اما مبتنی بر تقصیر باشد) و یا این که جنایت به صورت عمدی واقع شود اما قصاص صورت نگیرد (مانند زمانی که اولیای دم از قصاص صرف نظر می کنند اما تمایل به اخذ دیه دارند و یا جنایت عمدی به نحوی است که اگر قصاص انجام شود آسیب شدیدتری از جنایت قابل قصاص بر جانی وارد می آید.)

لذا در این شرایط شخص مجنی علیه (شخصی که بر او جنایت وارد شده است) و یا در فرض فوت، اولیای دم او با طرح شکایت کیفری و محکوم کردن جانی (کسی که جنایت را ایجاد کرده است) می توانند اقدام به مطالبه دیه نمایند.

**بیشتر بدانید : جهت مطالبه دیه از پزشک مقاله را بخوانید.

مطالبه دیه از کارفرما

وکیل و مشاور متخصص امور کیفری در ادامه بیان میدارد که وقتی  که تعقیب امر جزایی و اجرای مجازات به دلایلی مانند: فوت متهم یا محکوم ­علیه در مجازات­ های شخصی، گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرائم قابل گذشت، عفو، نسخ مجازات قانونی، اعتبار امر مختومه، مرور زمان در مجازات­های بازدارنده متوقف گردد و نتوان موضوع را از طریق کیفری تعقیب نمود، فرد می تواند با ارائه دادخواست مطالبه دیه به مراجع حقوقی طرح دعوا کند.

گروه وکلا و داوری آنی وکیل   تیمی متشکل از وکلا و حقوقدانان صاحب صلاحیت و مجرب می باشد که جهت ارائه خدمات حقوقی  در راستای رفع نیازهای قضایی تمامی اقشار جامعه با در نظر گرفتن تمامی جوانب  فردی و قضایی سعی در برقراری ارتباط بین موکلین محترم با اقسام مختلف وکلا را دارد.  توسط آقای سید سعید میرکاظمی با بیش از دو دهه تجربه عملی و دارای تحصیلات تکمیلی در رشته حقوق خصوصی و همچنین سید سجاد میرکاظمی متخصص کیفری و حوزه اراضی و املاک و… در زمینه های متعدد تاسیس شده است. مدیریت سازمان یافته خدمات حقوقی آنی وکیل، از تجارب موفق گروه وکلا و موسسات  پیشرفته الگو برداری شده است.

گروه وکلای آنی وکیل با حل و فصل کردن بیش از هزاران پرونده مختلف در حوزه های مختلف حقوقی و کیفری و نظامی متعهد به وسیله در جهت احقاق حقوق موکلین و ارباب رجوع محترم نیز است.

گروه وکلای آنی وکیل  توانسته است به صورت منطقی و بدون بلند پروازی‌های غیر معقول، به اهداف کوتاه مدت خو د نائل آید. گروه وکلای آنی وکیل، از تجارب و موفقیت‌های کوچک در مسیر تحقق اهداف بزرگ الگو برداری می‌نماید. در حال حاضر تعداد زیادی  عضو متخصص در گروه وکلای آنی وکیل  از اقصا نقاط کشور مخصوصا مناطق تهران فعالیت می نمایند.

نظر به وجود نیاز در بخش های مختلف جامعه به منظور مشاوره‌های حقوقی، محدودیتی برای آنی وکیل  در همکاری با حقوقدانان و وکلا و نیز دانش آموختگان سایر گرایش های علمی وجود ندارد.

مطالبه دیه کیفری

 فرایند دادرسی کیفری راجع به مطالبه‌ی دیه در جنایات غیرعمدی امروزه در جنب حقوق کیفری ماهوی (حقوق تعیین کننده)، حقوق کیفری شکلی (حقوق تضمین کننده) اهمیتی بیش از پیش یافته است؛ این اهمیت از آن روست که حقوق متهم در جریان رسیدگی و در قالب فرایند از مرحله‌ی وقوع جرم، کشف، تعقیب، تحقیق، رسیدگی بدوی، رسیدگی نهایی و نیز اجرای حکم، به بهترین شکل ممکن تضمین و تأمین شود.

در مجموع باید گفت فرایند دادرسی کیفری در خصوص مطالبه‌ی دیه در جنایات غیرعمدی، خصوصاً در قلمرو سوانح رانندگی ناشی از عدم رعایت مقرّرات و نظامات، با شکایت شاکی آغاز می‌شود.

شاکی یا می‌تواند به طور مستقیم از طریق نهاد دادسرا اقدام به طرح دعوای جزایی نماید یا اینکه با مراجعه به مرجع انتظامی، خواستار شروع روند رسیدگی به موضوع شود؛ هرچند در صورت نخست نیز دادسرا با ارجاع امر به مرجع انتظامی، می‌تواند خواستار تهیه و ارسال گزارش نهایی حسب مورد و در خصوص موضوع گردد. در هر شکل، با ارجاع امر و طرح موضوع در دادسرا،  فرایند دادرسی در چارچوب نظام قضایی مطرح می‌شود.

مطالبه دیه

مدارک و منضمات مورد نیاز جهت طرح دعوای مطالبه دیه :

1- تصویر مصدق دادنامه  (اختیاری)

2- تصویر مصدق گزارش مرجع انتظامی (اختیاری)

3- تصویر مصدق نظریه پزشکی قانونی (اختیاری)

4- به همراه داشتن كارت ملي جهت احراز هويت و كارت عابر بانك جهت پرداخت هزينه ي دادرسي الزامي است.

*در صورت عدم وجود مدارك اختياري فوق مي توانيد يكي از دلایل ذيل را ارائه نماييد.

1- استماع شهادت شهود و مطلعين. 2- جلب نظر کارشناس. 3- درخواست استعلام. 4- شماره پرونده استنادي. 5- ساير دلايل و مستندات

نمونه دادخواست مطالبه دیه از دادگاه حقوقی

نمونه دادخواست مطالبه دیه از شرکت بیمه

خواهان : آقای ……..
خوانده : شرکت بیمه ……..
خواسته : مطالبه دیه
دلایل و منضمات :

1- شهادت شهود

2- نامه پزشکی قانونی و گزارشات پزشکی

3-گزارش پلیس راهنمایی و رانندگی و نیروی انتظامی

مطالبه دیه

شرح دادخواست مطالبه دیه

ریاست محترم دادگاه حقوقی
با عرض سلام و احترام
وفق مدارک پیوست اینجانب…..  در تاریخ….. در جاده….. در حال تردد بودم که متاسفانه با خوردرو…. برخورد کردم و دچار صدمات بدنی از جمله شکستگی پا شدم و راننده مقصر نیز متواری می شود. با عنایت به اینکه وسیله نقلیه دارای بیمه شخص ثالث است و برابر قرارداد، شرکت بیمه فوق بیمه فوق باید از محل آن دیه پرداخت گردد لذا باتوجه به ماده 226 قانون مدنی تقاضای محکومیت شرکت بیمه … و صندوق تامین خسارت های بدنی به ایفا تعهدات قراردادی و قانونی مبنی بر پرداخت دیه به انضمام کلیه خسارات دادرسی مورد استدعاست .

 

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس مستقیم(کلیک کنید)